בשעת צהריים במשרד כל אחד מתחיל לחוש רעב. יש כאלה שמתפשרים על כריך מהמזנון, יש מי שיוציא כסף על הזמנת ארוחה במשלוח ויש כאלה שיסתפקו בחטיף מול מסך המחשב. בזמן שכולם מסתובבים, חסרי מנוחה, יש גם דרך אחרת: תיק אוכל ובו מזון ביתי ארוז היטב.
למה לארוז את ארוחת הצהריים?
מלבד העובדה שארוחת צהריים ארוזה זמינה, בדיוק כשאתם רעבים ומוכנים לאכול, ישנם יתרונות נוספים לבחירה בארוחה ביתית ארוזה בעבודה:
- משלוחים ואפשרויות דומות זה משהו שכרוך בהוצאה כספית יומית שארוחה ארוזה מהבית יכולה לחסוך.
- כאשר בוחרים את הפרודוקטים ואת איכותם, יש סיכוי גדול יותר שהארוחה שלכם תכלול רכיבים טבעיים, טריים ובריאים.
- קל להתאים ארוחה ארוזה גם לטעמכם האישי, גם לבחירות הקולינריות שלכם וגם למגבלות תזונתיות.
- ארוחות ארוזות מהבית, בכלים רב פעמיים, חוסכות לכם וגם לסביבה, כמות נכבדה של כלים חד פעמיים שאינם מתכלים.
מה חשוב באריזת מזון?
כאשר בוחרים כיצד לארוז מזון, חשוב לזכור:
- אריזת מזון צריכה להיות אטומה
- חשוב שכלים לאריזת מזון יהיו קלים לנשיאה ונוחים לשימוש.
- היגיינה – מלבד רחיצת הכלים חשוב להקפיד לארוז גם מפיות, מגבונים לחים או פתרונות אחרים לשמירה על ניקיון הידיים, הפנים והסביבה.
- אל תמהרו לקנות כלים יקרים, לפחות עד שתהיו בטוחים בגודל המיכלים שיתאים לכמות המזון לה אתם זקוקים.
4 דרכים לארוז מזון לןעבודה
תחום האריזה החכמה של מזון מתקדם, ויש שפע של כלים, רעיונות ופתרונות לאריזת מזון יעילה ובריאה:
- תרמוס לאוכל – זהו כלי שיש לו את יתרונות התרמוס בשמירה על טמפרטורה, אך בשדרוג לכלי בעל נפח גדול יותר, שבתוכו מיכלים פנימיים לאריזה נוחה של כל סוגי המזון.
- תיק אוכל – ישנם שפע של תיקים שמיועדים לנשיאת מזון, חלק גדול מהם מתפקדים גם כצידנית. בחירה בתיק ייעודי למזון תבטיח שהמזון יישמר יציב ולא יישפך.
- קופסאות מחולקות – יש קופסאות עשויות במבוק, פלסטיק, נירוסטה ואפילו סיליקון – הקפידו לבחור בקופסה בגודל המתאים לכם ובחלוקה שתעזור לכם לארוז בחוכמה.
- סכו"ם – אפשר להשאיר את הסכו"ם מכסף בבית ואין צורך להסתפק בכלי פלסטיק. היום תוכלו למצוא פתרונות רבים לאכילה בעבודה, החל ממקלות אכילה ועד סטים שלמים של כלים קלים לאריזה ונוחים לניקוי.
תיק אוכל
ישנה תקופת הסתגלות עד שמוצאים את הכמות הנכונה של מזון, החלוקה הנכונה והאריזה המתאימה. הנה כמה טיפים:
- פעמים רבות מכינים מראש מאכלים ומקפיאים אותם – אל תשכחו להדביק תווית ברורה של מה יש בכלי ובאיזה תאריך הוקפא.
- אם אתם מתכננים על שאריות מארוחת הערב ליום העבודה מחר, אחסנו אותם כבר בערב בכלי מתאים.
- מרק עשיר או מזון עם רוטב עלולים לשנות את מרקם המזון – השתדלו להפריד בין הנוזל לשאר המזון.
לסיכום
אריזת מזון לעבודה היא החלטה שדורשת תכנון והכנות אבל היא גם בחירה בתזונה בריאה, בחיסכון משמעותי בתקציב ובמזון לפי הטעם האישי. בנוסף, גם הסביבה תודה לכם על הוויתור על אריזות המזון החד פעמיות.